Liciteaza si castiga... Online

cum functioneaza

Inscriete si participa la licitatiile de autovehicule online pentru a dobandi masina mult visata la cel mai bun pret de pe piata.

Pentru a participa la o licitatie pentru un autovehicul trebuie mai intai sa completati formularul “Programare Vizionare” la autovehiculul dorit. Veti fi contactat ulterior pentru a stabili vizionarea si testarea autovehiculului.

Dupa vizionare/testare si daca autovehiculul corespunde cerintelor Dvs. si doriti sa plasati o oferta, trebuie sa va deschideti un cont pe platforma www.licitatieauto.ro si sa acceptati “Termenii si Conditiile” de participare la licitatiile auto online prezentate pe site.

!!!Atentie. Odata plasata o oferta, aceasta este “angajanta” si va trebui sa cumparati autovehiculul respectiv in cazul in care castigati licitatia. Ganditi-va asadar de doua, trei sau… patru ori inainte de a plasa o oferta. In caz contrar puteti suporta consecinte si daune interese conform Termenilor si Conditiilor acceptati de Dvs. la inregistrarea pe site.

O licitatie poate dura intre 7 si 30 de zile calendaristice.

O licitatie se poate incheia inainte de termen la solicitarea proprietarului dar numai daca nu s-a inregistrat nici o cotatie pentru autovehiculul respectiv pana in acel moment sau daca nici unul dintre licitatorii anteriori nu doresc sa faca o oferta mai mare decat ultima plasata (veti fi notificat despre incheierea inainte de termen pt a putea sa contra-ofertati).

Pentru licitanti (cumparatori) nu se percepe nici o taxa sau comision.

Pentru proprietari (vanzatori) se percepe o taxa de listare de 29 lei per vehicul per luna, platibila NUMAI daca se inregistreaza cel putin un client pentru vizionarea masinii.

In cazul in care in ultimele 15 minute ale unei licitatii se inregistreaza o noua cotatie, licitatia respectiva se va prelungi automat cu inca 15 minute pentru a da posibilitatea celorlalti licitanti de a face la randul lor o contra-oferta. Procesul se repeta pana cand nu se mai inregistreaza nici o cotatie si ultimul licitant va fi declarat castigator.

Licitatiile pot avea un pret de start mai mic decat pretul minim acceptat de vanzare numit “Pret Minim de Vanzare”. In acest caz licitatia este castigata de ofertantul care liciteaza minimul valorii pretului rezervat. Daca licitatia se incheie la termenul stabilit si nici o oferta nu atinge si/sau depaseste pretul minim, atunci licitatia se va incheia fara castigator. Proprietarul poate decide daca totusi accepta un pret sub cel minim de vanzare si poate declara castigator oferta care se apropie cel mai mult de pretul minim.

Anumite licitatii pot avea un pret de achizitie instant, iar licitatia se poate incheia inainte de termen daca oferta atinge direct pretul de achizitie.

Toate licitatiile vor avea un pas de crestere, cuprins intre 50 si 100 de euro (depinzand de pretul de start al autovehiculului respectiv), pentru a evita licitarile cu valori nesemnificative (ex: licitari de 1 euro peste cotatia curenta).

In cazul in care castigatorul unei licitatii nu se prezinta pentru a cumpara efectiv autovehicululu in termen de 7 zile calendaristice de la castigarea licitatiei, aceasta poate fi oferita (cu acordul proprietarului) urmatorului clasat.

Licitantul trebuie sa se asigure ca dispune de fondurile financiare necesarii achizitiei autovehiculului la pretul pe care la licitat.

La anumite licitatii se poate solicita un “Depozit Financiar” reprezentand garantia de achizitie a autovehiculului.

Proprietarul se obliga ca la momentul listarii autovehiculului la licitatie pe site, sa fie in posesia tuturor actelor legale necesare efectuarii vanzarii (acte de provenienta, factura, carte service, CMR, certificat fiscal, etc). Deasemenea proprietarul se obliga sa descrie exact autovehiculul supus vanzarii (inclusiv viciile acestuia) in momentul listarii acestuia pe site.
Proprietarul este obligat sa vanda masina listata pe site catre castigatorul licitatiei, in caz contrar poate suporta daune interese catre partea/partile vatamata conform “Termenilor si Conditiilor” acceptati la inregistrarea pe site.

Proprietarul poate accepta ultima cotatie licitata, daca timp de minim 2 zile calendaristice consecutive nu se inregistreaza o noua oferta mai mare, si poate astfel incheia licitatia inainte de termen. Ceilalti licitatori vor fi notificati despre reducerea termenului de incheiere a licitatiei pentru a putea contra-oferta daca vor dori.

In cazul in care vreuna din parti (proprietar sau cumparator) nu isi indeplineste obligatiile asumate: de a vinde si respectiv de a cumpara autovehiculul supus si castigat prin licitatie, acesta (acestia) vor fi eliminati de pe site cu o interdictie de minim 12 luni in a mai participa la licitatiile organizate prin intermediul platformelor noastre si pot suporta si daune interese catre partile vatamate (proprietar, cumparator sau platforma de licitare) conform “Termenilor si Conditiilor” acceptati la inscrierea pe site.

Termenii utilizati in cadrul
licitatiilor auto online


Pretul de Start
:
Pretul solicitat de proprietar reprezinta cel mai mic pret acceptat pentru vanzarea unui autovehicul.

Pasul de Crestere:
Reprezinta valoarea minima de licitat peste cotatia curenta.

Durata unei Licitatii:
O licitatie imobiliara poate avea o durata de licitare cuprinsa intre minim 3 zile si maxim 30 de zile calendaristice.

Timpul Adaugat:
Reprezinta numarul de minute de dinaintea datei de terminare a unei licitatii prin care o licitatie se va prelungi daca se inregistreaza o noua oferta intre timp.

Timp Suplimentar (Extra-Timp):
Reprezinta numarul de minute cu care durata unei licitatii se va extinde în cazul în care o noua cotatie este înregistrata în Timpul Adaugat.

Pret Minim de Vanzare (Pret Rezervat):
Reprezinta Pretul Minim la care se poate achizitiona un autovehicul. Anumite licitatii pot avea un pret de start mai mic decat Pretul Minim Acceptat de Vanzare. In acest caz licitatia este castigata de ofertantul care liciteaza minim valoarea indicata de achizitie. Daca licitatia se incheie la termenul stabilit si nici o oferta nu atinge si/sau depaseste pretul minim, atunci licitatia se va incheia fara castigator.

Pret Achizitie Instant (Cumpara Acum / Buy Now):
Reprezinta pretul de achizitie instant al unui autovehicul. In acest caz licitatia se poate incheia inainte de termen daca oferta atinge direct pretul de achizitie setat.