Liciteaza si castiga... Online

Inscriete si participa la licitatiile de autovehicule online pentru a dobandi
masina mult visata la cel mai bun pret de pe piata.

cum functioneaza

Pentru a participa la o licitatie pentru un autovehicul trebuie mai intai sa va deschideti un cont pe platforma www.licitatieauto.ro si sa acceptati “Termenii si Conditiile” de participare la licitatiile auto online prezentate pe site.

Dupa efectuarea primei cotatii, fiecarui licitator i vor pune la dispozitie datele de contact ale proprietarului precum si localizarea autovehiculului respectiv, pentru a stabili vizionarea si testarea autovehicolului.
Dupa vizionare si daca autovehicolul corespunde intocmai descrierii prezentate pe site, clientul poate decide continuarea sau retragerea din licitarea pentru acel autovehicul.

O licitatie poate dura intre 3 si 30 de zile calendaristice.

O licitatie se poate incheia inainte de termen la solicitarea proprietarului dar numai daca nu s-a inregistrat nici o cotatie pentru autovehiculul respectiv pana in acel moment.

Comisionul perceput pentru vanzarea unui autovehicul prin licitatie este de 2% plus TVA (dar nu mai putin de 50 de euro plus TVA pentru autovehicule si de 20 de euro TVA inclus pentru piese) din valoarea finala a licitatiei si este perceput de la proprietar (vanzator). In conditii exceptionale acest comision poate fi perceput si de la cumparator (client).

In cazul in care in ultimele 15 minute ale unei licitatii se inregistreaza o noua cotatie, licitatia- respectiva se va prelungi automat cu inca 15 minute pentru a da posibilitatea celorlalti licitanti de a face la randul lor o contra-oferta. Procesul se repeta pana cand nu se mai inregistreaza nici o cotatie si ultimul licitant va fi declarat castigator.

Anumite licitatii pot avea un pret de start mai mic decat pretul minim acceptat de vanzare numit “Pret Minim de Vanzare”. In acest caz licitatia este castigata de ofertantul care liciteaza minimul valorii pretului rezervat. Daca licitatia se incheie la termenul stabilit si nici o oferta nu atinge si/sau depaseste pretul minim, atunci licitatia se va incheia fara castigator.

Anumite licitatii pot avea un pret de achizitie instant, iar licitatia se poate incheia inainte de termen daca oferta atinge direct pretul de achizitie.

Toate licitatiile vor avea un pas de crestere, cuprins intre 50 si 100 de euro (depinzand de pretul de start al autovehiculului respectiv), pentru a evita licitarile cu valori nesemnificative (ex: licitarii de 1 euro peste cotatia curenta).

In cazul in care castigatorul unei licitatii nu se prezinta pentru a cumpara efectiv autovehicululu in termen de 7 zile calendaristice de la castigarea licitatiei, aceasta poate fi oferita (cu acordul proprietarului) urmatorului clasat.

Licitantul trebuie sa se asigure ca dispune de fondurile financiare necesarii achizitiei autovehiculului la pretul pe care la licitat.

La anumite licitatii se poate solicita un “Depozit Financiar” reprezentand garantia de achizitie a autovehiculului.

Proprietarul se obliga ca la momentul listarii autovehiculului la licitatie pe site, sa fie in posesia tuturor actelor legale necesare efectuarii vanzarii (acte de provenienta, factura, carte service, CMR, certificat fiscal, etc).
Deasemenea proprietarul se obliga sa descrie exact autovehicolul supus vanzarii (inclusiv viciile acestuia) in momentul punerii acestuia in vanzare pe site.

Proprietarul poate accepta ultima cotatie licitata, daca timp de minim 3 zile calendaristice consecutive nu se inregistreaza o noua oferta mai mare, si poate astfel incheia licitatia inainte de termen.

In cazul in care vreuna din parti (proprietar sau cumparator) nu isi indeplineste obligatiile asumate: de a vinde si respectiv de a cumpara autovehiculul supus si castigat prin licitatie, acesta (acestia) vor fi eliminati de pe site si vor avea o interdictie de minim 6 luni in a mai participa la licitatiile organizate prin intermediul platformelor noastre.

Termenii utilizati in cadrul
licitatiilor auto online


Pretul de Start
:
Pretul solicitat de proprietar reprezinta cel mai mic pret acceptat pentru vanzarea unui autovehicul.

Pasul de Crestere:
Reprezinta valoarea minima de licitat peste cotatia curenta.

Durata unei Licitatii:
O licitatie imobiliara poate avea o durata de licitare cuprinsa intre minim 3 zile si maxim 30 de zile calendaristice.

Timpul Adaugat:
Reprezinta numarul de minute de dinaintea datei de terminare a unei licitatii prin care o licitatie se va prelungi daca se inregistreaza o noua oferta intre timp.

Timp Suplimentar (Extra-Timp):
Reprezinta numarul de minute cu care durata unei licitatii se va extinde în cazul în care o noua cotatie este înregistrata în Timpul Adaugat.

Pret Minim de Vanzare (Pret Rezervat):
Reprezinta Pretul Minim la care se poate achizitiona un autovehicul. Anumite licitatii pot avea un pret de start mai mic decat Pretul Minim Acceptat de Vanzare. In acest caz licitatia este castigata de ofertantul care liciteaza minim valoarea indicata de achizitie. Daca licitatia se incheie la termenul stabilit si nici o oferta nu atinge si/sau depaseste pretul minim, atunci licitatia se va incheia fara castigator.

Pret Achizitie Instant (Cumpara Acum / Buy Now):
Reprezinta pretul de achizitie instant al unui autovehicul. In acest caz licitatia se poate incheia inainte de termen daca oferta atinge direct pretul de achizitie setat.

Pentru a va lista autovehicolul in sistemul de licitatii online
sunati acum la telefon 0040-720-420-200

X